18 Kasım 2018 Pazar

Sütsüz, Unsuz, Şekersiz “Lezzet Topu” Tarifi :)



Sütsüz, unsuz, şekersiz “Lezzet Topu” tarifini veriyorum.
Gerekli malzemeler:
4 adet orta boy tatlı patates 
2 adet orta boy havuç 
3,5 kaşık kakao - bitter seviyorsanız arttırın 
1 kaşık vanilya şurubu 
500gr ceviz (fazla da konabilir)
4 kaşık akçaağaç şurubu - şekerli seven hurma da ekleyebilir. Ben tercih etmiyorum. 
1 tatlı kaşığı tarçın 
Süsleme:  1 çay bardağı. Hindistan cevizi tozu, 4 kaşık susam, 4 kaşık haşhaş,  3 kaşık kakao (burası sizin yaptığınız miktara ve topların büyüklüğüne göre değişir)

Tatlı patates ve havuçlar fırında iyice yumuşayana kadar pişirilir. Soyulur soğutulur. 
Cevizler blender makinesinden geçirilir, akabinde kakao, tarçın, vanilya şurubu, akçaağaç şurubu eklenir. Yeniden kıvam bulana kadar karışır. Tatlı patates ve havuç eklenir. Yine karışır. Burada kıvamı ayarlayabilirsiniz. İsteyen burada avokado, fırında pişmiş soğuk havuç, farklı kuruyemiş fındık, kaju gibi ekleyebilir. Ya da üzüm, kayısı. Çok üzüm olursa tadı cezeryeye benzer dikkat😊

En son karışım minik top haline getirilir ve Hindistan cevizi tozu, haşhaş, kakao ve susam ile yuvarlanıp süslenir. 
Yaratıcı Sağlık Mutfağı tarifi 💜☺️😍@yaraticisaglikmutfagi

#YaratıcıSağlıkMutfağı#CreativeHealthkitchen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder